poniedziałek, 22 grudnia 2014

#13 Rozgrzewająca, świąteczna owsianka

#13
Gęsta owsianka z rodzynkami, daktylami, płatkami migdałowymi i miodem żurawinowym
Earl grey

W końcu zimowe, rozgrzewające śniadanie. Uwielbiam kolor tego miodu, taki głęboki róż, obłęd :) 
Dzisiaj zakupy w Schwedt, Weihnachtsmarkt i lepienie pierogów. Lepiej być nie może :) Obowiązkowy Glühwein, piernik i można szaleć po sklepach :D 
Nie wymyśliłam nadal z czym chcę w tym roku pierogi. Z kapustą i grzybami nie jadam, dlatego zawsze mam specjalne na stole. Może w tym roku z suszonymi śliwkami? Z sosem waniliowym są przepyszne *.* Może macie jakieś ciekawe pomysły? Mam coraz mniej czasu ;)
A gdzieś z tyłu głowy ciągle mi siedzą studia :(

8 komentarzy :

  1. uwielbiam takie gęste owsianki! mega :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Miodu żurawinowego nigdy nie miałyśmy okazji spróbować, ale szczerze to w ogóle za miodem nie przepadamy ;)
    Jeżeli masz zapas mrożonej dyni to śmiało wciskaj ją do pierogów z twarogiem :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety zapasów dyni brak :( ale już sobie zapisuję na przyszły rok! Dziękuję za pomysł! :)

      Usuń
  3. Ten miód mi się podoba :D
    Wiem, ze pierogi ze śliwkami są tradycją w niektórych domach, ja nigdy takich nawet nie widziałm. Jestem ciekawa jak smakują :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie nie były tradycją, ale szukałam czegoś ciekawszego dla siebie niż tradycyjne pierogi z serem :) Są słodkie (jak to suszone śliwki) i takie do gryzienia ;D Z serkiem waniliowym lub sosem naprawdę pyszne :)

      Usuń
  4. żurawionowy miód? chcę go ♥

    OdpowiedzUsuń
  5. Daktyle w ciepłej owsiance to ja kocham! :) A czytanie tych niektórych nazw sprawiłoby mi nie lada problemy, więc ominę :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Owsianka wygląda pysznie i zazdroszczę tego miodu!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Śniadaniuję.
Designed By Blokotek