#13
Gęsta owsianka z rodzynkami, daktylami, płatkami migdałowymi i miodem żurawinowym
Earl grey
W końcu zimowe, rozgrzewające śniadanie. Uwielbiam kolor tego miodu, taki głęboki róż, obłęd :)
Dzisiaj zakupy w Schwedt, Weihnachtsmarkt i lepienie pierogów. Lepiej być nie może :) Obowiązkowy Glühwein, piernik i można szaleć po sklepach :D
Nie wymyśliłam nadal z czym chcę w tym roku pierogi. Z kapustą i grzybami nie jadam, dlatego zawsze mam specjalne na stole. Może w tym roku z suszonymi śliwkami? Z sosem waniliowym są przepyszne *.* Może macie jakieś ciekawe pomysły? Mam coraz mniej czasu ;)
A gdzieś z tyłu głowy ciągle mi siedzą studia :(
uwielbiam takie gęste owsianki! mega :)
OdpowiedzUsuńMiodu żurawinowego nigdy nie miałyśmy okazji spróbować, ale szczerze to w ogóle za miodem nie przepadamy ;)
OdpowiedzUsuńJeżeli masz zapas mrożonej dyni to śmiało wciskaj ją do pierogów z twarogiem :D
Niestety zapasów dyni brak :( ale już sobie zapisuję na przyszły rok! Dziękuję za pomysł! :)
UsuńTen miód mi się podoba :D
OdpowiedzUsuńWiem, ze pierogi ze śliwkami są tradycją w niektórych domach, ja nigdy takich nawet nie widziałm. Jestem ciekawa jak smakują :P
U mnie nie były tradycją, ale szukałam czegoś ciekawszego dla siebie niż tradycyjne pierogi z serem :) Są słodkie (jak to suszone śliwki) i takie do gryzienia ;D Z serkiem waniliowym lub sosem naprawdę pyszne :)
Usuńżurawionowy miód? chcę go ♥
OdpowiedzUsuńDaktyle w ciepłej owsiance to ja kocham! :) A czytanie tych niektórych nazw sprawiłoby mi nie lada problemy, więc ominę :D
OdpowiedzUsuńOwsianka wygląda pysznie i zazdroszczę tego miodu!
OdpowiedzUsuń